Ageres > Nieuws > Geen categorie > Goedkoop kopen

Blog

Goedkoop kopen

Ook U heeft waarschijnlijk in de pers de voorbije weken al enkele flarden opgevangen dat de woonbonus grondig hervormd zal worden. Maar wat is die woonbonus nu juist?
De woonbonus is een ‘fiscale korting’ die u geniet gedurende de looptijd van uw woonkrediet bij de aankoop van uw enigste, eigen woning.  Hoe groot uw persoonlijk belastingvoordeel is, is afhankelijk van uw taxatieschijf. Maar gemiddeld kan er vanuit gegaan worden dat, als u van de woonbonus geniet uw een voordeel heeft van € 100,00/maand.
Hoe de woonbonus vanaf 2015 geregeld zal worden, is zolang er een Vlaams regeerakkoord ontbreekt, zeer onduidelijk. Waar de partijen het al wel over eens zijn is dat het onmogelijk blijft om het huidige financieel voordelige regime aan te houden. Als u nog van de woonbonus onder het huidige regime wil genieten moeten zowel uw compromis als uw akte nog in 2014 verleden worden.

In de media worden we ook bericht over een historisch lage rente, wat als gevolg heeft dat de rente op de hypothecaire lening ook historisch laag staat. Lage rente = minder intresten terugbetalen aan uw bank, is goedkoper lenen. Dit maakt een heel verschil in de kost van uw woonkrediet.

De combinatie van deze 2 zaken maakt het de komende weken interessanter dan ooit om over te gaan tot aankoop van een onroerend goed. Als het ware zouden we kunnen spreken dat u op deze moment ‘goedkoop kan kopen’ .

Interessein een appartement te Tongerlo, ’s Gravenwezel, Westmalle of Schilde? Kijk zeker even naar ons vastgoedaanbod op de website!

 

Bronnen:

Woonbonus: http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/lenen/belastingvermindering-voor-de-enige-en-eigen-woning-woonbonus

Lage rente: http://www.livios.be/nl/financieel/lenen/woonkredieten-nog-goedkoper-door-lage-rentevoet/